Hagl og torden i weekenden

Weekendvejret byder på kraftige byger

Lidt regn, lidt sol, lidt blæst - og så lidt mere regn, lidt mere sol og lidt mere blæst - med temperaturer, der ikke kravler meget over 10 varmegrader.

Sådan bliver det vekslende weekendvejr ifølge DMI-prognoserne fredag morgen, og det kan nok bedst sammenfattes på én måde:

- Overskriften for weekenden er klassisk efterårsvejr, siger vagtchef Michael Skelbæk fra Danmarks Meteorologiske Institut.

- Der bliver en god omgang blandet landhandel med solskin og byger, som mest falder vest for Storebælt, tilføjer han.

For at begynde med fredagen kommer der perioder med solskin, men også en hel del byger, som hovedsageligt havner hos jyderne.  Og de kan ifølge DMI faktisk godt blive "nogle ret kraftige byger med både hagl og torden", lyder det.

- Når vi kommer til lørdag og søndag, kan vi sige, at dagene lidt ligner hinanden. De begynder begge med gråvejr og regn i den nordlige og østlige del af landet, og så klarer det ellers op med solskin, siger Michael Skelbæk.

- Især søndag eftermiddag ser faktisk rigtigt flot ud. Der er ikke flere byger tilbage, solen skinner, der er otte til ti grader, og der er ikke særligt meget vind, tilføjer han.

At det bliver en flot efterårssøndag betyder dog også, at man skal finde de varme vanter frem dagen efter.

- Netop fordi søndag eftermiddag bliver pæn og uden særligt mange skyer på himlen, så bliver søndag aften og natten til mandag kold. Der er mulighed for, at temperaturen falder til frysepunktet, siger DMI-vagtchefen.

Nordjyderne risikerer endda minusgrader.

- Mandag morgen, når man skal på arbejde, vil der være mange steder, hvor der kan være risiko for glatte veje, siger Michael Skelbæk.

Nattemperaturerne i weekenden afslører tydeligt, at vi er på vej mod slutningen af efteråret, lyder det.