Hævn årsag til overfald

Kurt Thorsen overfaldet med kødhammer, fordi andre indsatte troede, at århusianeren havde angivet en medfange.

Det var sandsynligvis et ønske om hævn, der i aftes var årsag til, at den århusianske byggematador Kurt Thorsen blev overfaldet med en kødøkse. Overfaldet fandt sted i statsfængslet i Sønder Omme, hvor andre indsatte troede, at Thorsen havde angivet en medfange for narkohandel - en opfattelse der er forkert, ifølge politiet.

Kilder i fængslet oplyser til Ritzaus Bureau, at den ene af de to overfaldsmænd medbragte en kødhammer, mens den anden havde bevæbnet sig med en billardkugle, der lå i en pose og dermed kunne anvendes som totenschlæger. Mændene ville tilsyneladende slå Kurt Thorsen ihjel og gav sig til at slå løs på offeret. Kvæstelserne tyder på, at han værgede for sig og dukkede sig under kampen, så han fik omfattende kvæstelser på arme og hænder. Han slap dog ikke for gentagne gange at blive slået i hovedet med den tunge kødhammer.

Trods den voldsomme tumult og byggematadorens råb efter hjælp reagerede fængselsfunktionæren ikke. Da gerningsmændene fortrak, vaklede han ud på gangen og besvimede, hvorefter der blev slået alarm. Thorsen var bevidstløs

frem til ankomsten på sygehuset, hvor han

straks kom på akutafdelingen.