Håbet lever i AGF

AGF har fået tilsagn om en pengeindsprøjtning på mere end 15 millioner kroner.

AGF's drømme om at skaffe 30 millioner kroner til et nyt storsatsende Århus Elite A/S lever stadig efter fredagens generalforsamling. Her kunne bestyrelsesformand Svenn Dam fortælle, at man fra forskellige investorer har fået tilsagn om lidt mere end 15 millioner kroner, og det er nok til, at man vil gå i gang med en børsemission, som skal vedtages senere på året på en ekstraordinær generalforsamling.

- Vi skal op i nærheden af de 30 millioner kroner, for at det er en succes. Og det er vigtigt, at hele Århus slutter op omkring det her. Det andet succeskriterie er, at vi får en bredere ejerkreds med flere professionelle investorer, siger Svenn Dam.

Og det er vigtigt at nå målet. - 10-12 millioner kroner er ifølge vores revisorer nok, men vi skal nå omegnen af 30 millioner kroner, for ellers risikerer vi at drukne halvvejs ude i floden, siger Svenn Dam.

Det er altså med andre ord for tidligt at konkludere, at AGF's vision for fremtiden med fodbold, Atletion, håndbold og et eventselskab er levedygtigt, men tilsagnet er et godt skridt i den rigtige retning. Klubejer Kurt Andersen ser positivt på de kommende måneder.

- Det er vældigt godt med 15 millioner, og jeg er positiv med hensyn til fremtiden. Jeg tror på, at vi får de sidste 15 millioner kroner, og det vil gøre AGF til en helt anden forretning, siger Kurt Andersen.

Netop Kurt Andersens person er interessant, fordi han har den bestemmende indflydelse i AGF. I århusianske medier har der været rygter om, at han skulle være på vej ud af superligaklubben, men det afviser han.

- Det kan du jo høre, at jeg ikke er. Vi taler i øjeblikket med investorer om sammensætningen af indflydelsen. Jeg tror ikke, det er nødvendigt for mig med 50 procent af aktierne. Jeg tror ikke, at jeg taber den bestemmende indflydelse ved at have en aktieandel på 40 procent, siger Kurt Andersen.

For bestyrelsesformand Svenn Dam er der ikke tvivl om, at Kurt Andersens fremtidsrolle er væsentlig. - Det er ikke en ønskesituation med en eneaktionær. Der har været en ønskesituation, men med en eneaktionær er vi sårbare, og det vil være meget godt at sprede sig ud på flere storaktionærer. Det handler også om, hvordan omverden ser på det, siger Svenn Dam.

Indtil videre har Kurt Andersen da også lukket for kassen, nu da han med et ansvarligt lån til AGF på 16,9 millioner kroner har levet op til sin underskudsgaranti og endnu engang har reddet klubbens fortsatte eksistens. Indtil videre har Kurt Andersen gavnet AGF med omkring 50 millioner kroner siden ankomsten i oktober 2001. I den nærmeste fremtid vil han sælge det generelle playersponsorat til AGF for syv millioner kroner, og så har han kun transferrettigheder på Leon Andreasen og Morten Rasmussen.

- Jeg er ikke en del af tilsagnet på 15 millioner kroner, og jeg lover heller ikke at lægge nogle af de manglende 15 millioner kroner. Lad os nu se tiden an. Der er vel også en grænse for, hvad jeg rent familiemæssigt kan tillade mig, siger Kurt Andersen.

Tilliden til AGF og de store visioner er vigtig i den sidste jagt efter penge. AGF-ledelsen indrømmer, at underskuddet på 16,9 millioner kroner i det seneste aflagte regnskab er meget utilfredsstillende. Johannes Abildtrup, der er tidligere bestyrelsesformand i AGF, satte fra talerstolen tingene i perspektiv.

- Sidste år budgetterede vi med et underskud på tre millioner kroner og fik et underskud på 16,9 millioner. Nu budgetterer vi med fem til syv millioner kroner i underskud. Det kunne være interessant at se et budget, så man kan vurdere, om det er realistisk, siger Johannes Abildtrup. Det budget vil helt sikkert bliver studeret nøje, når AGF inden så længe er klar med et børsprospekt, der skal lokke de sidste afgørende 15 millioner kroner til klubben.