Håbet lever efter storsejr til Randers FC

Med knusende hjemmesejr på 4-0 over Esbjerg bevarede Randers FC håbet om at undgå nedrykning.

- Tabellen lyver aldrig.

Sådan lyder en af fodboldverdens mange klichéer, men sommetider kommer man i tvivl om, hvorvidt det nu også er rigtigt.

Et kig på stillingen i SAS Ligaen afslører, at Randers FC er håbløst placeret under nedrykningsstregen og kun har en minimal chance for at undgå degradering til den næstbedste række. Søndagens modstander, Esbjerg, er derimod kandidat til at snuppe tredjepladsen og dermed broncemedaljerne i SAS Ligaen.

Søndagens opgør på Essex Park Randers efterlader imidlertid et ganske andet indtryk af de to jyske klubber. Randers FC spillede sæsonens bedste kamp og nærmest udraderede Esbjerg med 4-0. Der var ganske enkelt klasseforskel. Og med tre ekstra point på kontoen er chancerne for at undgå den truende nedrykning ikke længere teoretiske.

<b>Bankede bolden ind</b>
Randers FC kom foran efter knap 20 minutter, hvor den unge kantspiller Alexander
Fischer modtog en høj aflevering bagerst i feltet, vippede bolden smart over en Esbjerg-forsvarsspiler med låret og bankede bolden ind ved nærmeste stolpe.

Blot to minutter senere førte endnu et fint Randers-opspil til scoring, da Søren Berg brød igennem på højrekanten og centrede fladt til kampens bedste spiller, Mikkel Beckmann, der scorede ved bagerste stolpe.

Både før og efter pausen var Randers det bedste hold med fint kombinationsspil, stor fysik og gode udfordringer mod et Esbjerg-mandskab, som virkede idéforladt og fuldstændig uden tyngde i specielt offensiven.

Sejren blev slået endelig fast efter en god times spil, hvor Søren Berg hamrede en hjørnesparksreturbold op i nettaget. Og efter knap 80 minutter straffesparkede Randers' armenske angriber Yura Movsisyan 4-0 sejren i hus.

Med sejren har Randers otte point op til Sønderjyske over stregen. Sønderjyderne tabte søndag til Brøndby IF på hjemmebane.