Håb for Arla i Saudi-Arabien

Boykotten af danske varer i Saudi-Arabien er stadig omfattende. Men saudiaraberne siger selv, at den er begyndt at tø op. Boykotten er en protest mod muhammed-tegningerne fra Jyllands-Posten.

Specielt mejerigiganten Arla er hårdt ramt af boykotten i Saudiarabien, som inden Muhammed-krisen var en stor aftager af Arlas produkter. Saudiarabernes boykot af danske varer er fortsat så massiv, at det er svært at finde danske varer i butikkerne i hovedstaden Riyadh.

Men der er begyndt at komme små tegn på, at boykotten ikke vil vare evigt. - For en måned siden fik jeg hver dag 10 eller 20 sms'er, der opfordrede mig til at lade være med at købe danske varer, fordi en af jeres aviser bragte krænkende tegninger af vores profet Muhammed. Det gør jeg ikke mere. I de sidste to uger har jeg vel modtaget totalt to eller tre sms'er, fortæller Khaled Aghbin, en regnskabsmedarbejder i et større firma i Riyadh.

Han og hans familie har fulgt opfordringerne, og det er specielt gået ud over den danske mælk, som Aghbin i årevis har drukket et glas af hver morgen. - Men for en uge siden stod den danske mælk på morgenbordet. Min kone havde fundet den i et mindre supermarked, så nu drikker vi dansk mælk igen.