Gymnasier besat af elever

Protesterne mod de kommunale besparelser breder sig til gymnasierne - færre folkeskoler blokeret i dag.

Elever på gymnasier i blandt andet Århus har i dag besat deres skoler for at protestere mod besparelserne i landets kommuner.

Endnu er det uvist, hvor mange skoler i Østjylland, der er besat. Men formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Gry Poulsen, oplyser til Ritzau, at på landsplan er cirka 20 gymnasier besat i dag, hovedsageligt i København og Århus. Antallet af aktioner forventes at stige i morgen, hvor der er indkaldt til store demonstrationer mod besparelserne og regeringen.

<STRONG>Folkeskolerne</STRONG>På folkeskoleområdet undervises der i dag normalt på så godt om alle skoler i Århus Kommune. Derimod er der meldinger om elevblokader på fem skoler i Ny Randers Kommune og på tre i Syddjurs Kommune.

<STRONG>Daginstitutioner</STRONG>De fleste børnehaver og andre daginstitutioner er fortsat lukket af strejker i kommunerne Århus, Ny Randers og Favrskov.

I Syddjurs er sidste uges pædagog-strejke stoppet, bortset fra i den integrerede institution Uglen i Rønde. På seks institutioner er strejken imidlertid blevet afløst af forældreblokade.

Læs mere på vores særlige hjemmeside <A href="http://www.tv2oj.dk/MiniSites.asp?SideId=1219" target=_top><STRONG>Aktioner mod besparelser</STRONG></A> og følg udviklingen i dagens og aftenens udsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND.