Gymnasieelever trækker i arbejdstøjet for Somaliland

I dag bliver skolebøgerne skiftet ud med arbejdshandsker, koste og musikinstrumenter for 20.000 gymnasieelever landet over

Operation Dagsværk kan i år fejre 30 års jubilæum. I de tre årtier har gymnasieelever skænket en dags arbejde til fordel for et velgørende formål. Denne gang er det for at støtte unge i Somaliland.

I alt samler 132 gymnasier ind til fordel for SOS Børnebyerne, som vil bruge de indsamlede midler til at stifte en elevbevægelse og forbedre gymnasierne i netop Somaliland.

- Operation Dagsværk har gennem årene samlet mere end 162 millioner kroner ind. I år går pengene til SOS Børnebyernes projekt i Somaliland, som skal stifte en studenterbevægelse og få flere piger i skole. Der er noget fantastisk over, at danske gymnasieelever giver en dag af deres uddannelse, så andre kan få en," siger Molly Maria Koch, bestyrelsesmedlem i Operation Dagsværk.

Elever pakker julebolcher

Hver gymnasieelev tjener minimum 300 kroner på dage ved at finde arbejde blandt virksomheder, offentlige institutioner eller privatpersoner. I år betyder det blandt andet, at Rundetårn har hyret en håndfuld elever til at fjerne tyggegummi, ligesom af tusindvis af danskere får gjort haven vinterklar af flittige gymnasieelever.

Elever renser vandhul

I Aarhus skal tre elever pakke julebolcher i Julestuen Topkær, og i alt er 10 østjyske gymnasier med. Det er Århus Statsgymnasium, Marselisborg Gymnasium, Århus Katedralskole, Viby Gymnasium og HF, Odder Gymnasium, Rønde Gymnasium, Grenaa Gymnasium, Silkeborg Gymnasium, Th. Langs HF-kursus og Paderup Gymnasium.

- Med pengene fra Operation Dagsværk håber vi at forbedre vilkårene for 15.000 gymnasieelever i Somaliland. Som det er nu, står den somalilandske ungdom over for en skyhøj ungdoms-arbejdsløshed og dårlige uddannelsesmuligheder. Med de indsamlede midler vil vi skabe en elevbevægelse, få flere piger i skole og give unge somalilændere nogle redskaber, så de selv kan forme deres egen fremtid," siger Line Grove Hermansen, kommunikationschef for SOS Børnebyerne.

Operation Dagsværk regner med at indsamle mellem fire og fem millioner, som skal gå til uddannelse i Somaliland i det nordlige Somalia.

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

Untitled collage

Silkeborg kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

politibil

Tyve brød ind i hus, imens familie var hjemme

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Grenaa Sygehus akutklinik

Fire uger uden vagtlægen: Mandag genåbner akutklinikker