Gyldent håndtryk kan koste dyrt

Fire bestyrelsesmedlemmer og tidligere direktør i Silkeborg risikerer at skulle betale fem mio. kr. tilbage.

Den tidligere bestyrelse og direktør i Silkeborg-koncernen ITH Industri Invest er blevet stævnet af koncernens nye ejere med krav om tilbagebetaling af fem mio. kr.

Det skriver Midtjyllands Avis.

De fem mio. kr. svarer til det beløb, som ITH's daværende direktør, Carsten Bo Pedersen, fik med i fratrædelsesgodtgørelse, da han i forbindelse med ejerskiftet forlod sin chefstilling efter kun seks måneder i jobbet.

Ud over Carsten Bo Pedersen risikerer de fire tidligere bestyrelsesmedlemmer hver at skulle ryste op med en mio. kr. til selskabets nye ejere, hvis de bliver dømt til at betale en erstatning for det gyldne håndtryk.

De fire er ITH's stifter H.C. Esbensen, tidligere Jyske Bank-direktør Visti Nielsen, Hans Christensen og Villy Bruun Christensen.

Bestyrelsen blev væltet sidste år, da den københavnske finanskoncern Capinordic købte en stor aktiepost og overtog magten i selskabet. Forinden havde Carsten Bo Pedersen selv valgt at sige farvel til selskabet.

Capinordic mener fortsat ikke, at den tidligere ITH-direktør ifølge sin kontrakt havde ret til den rundhåndede fratrædelsesgodtgørelse, men at der til lejligheden er ændret på datoerne på et tillæg til direktørens kontrakt.

Den påstand og spørgsmålet om tilbagebetaling af det gyldne håndtryk skal byretten i Viborg nu tage stilling til.