Guldsmed bør ikke straffes

Århusiansk guldsmed, der risikerer straf efter at have offentliggjort overvågningsbilleder fra røveri, får nu opbakning.

En røver slog under et røveri i Århus guldsmedens hustru og ansatte, stjal smykker for flere hundrede tusinde kroner og stak af.

Tilbage stod guldsmeden med et overvågningsbånd, som han valgt at offentliggøre på internettet for at finde røveren.

Røveren er anholdt, men nu risikerer guldsmeden altså at blive straffet for at have brudt loven om videoovervågning.

Grotesk, mener den socialdemokratiske retsordfører Karen Hækkerup.

<B>Ingen hensyn til røveren</B>
- I den konkrete sag er det kun ofre og gerningsmand, der bliver offentliggjort billeder af. Jeg går ud fra, at guldsmeden har clearet med sine ansatte, at han sender billederne ud, og man skal efter min mening ikke tage hensyn til røveren i denne situation. Jeg synes, det er grotesk at gå efter ofret i denne sammenhæng, siger Karen Hækkerup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun vil nu henvende sig til justitsministeren for at se, om man kan hjælpe guldsmeden fra Århus.

Karen Hækkerup mener, at lovgivningen bør overvejes, men det er der ikke opbakning til blandt retsordførerne fra regeringspartierne.
<B>
Regeringspartier uenige</B>
Hverken Venstres Kim Andersen eller De Konservative Tom Behnke ser nogen grund til at ændre den eksisterende lovgivning.

- Det nytter ikke noget, for det handler om retssikkerhed, og den er vi nødt til at håndhæve - også i de her sager. Og vi må fastholde, at det er myndighederne, der efterlyser personer og vurderer, hvordan de skal efterlyses, siger Tom Behnke.

Det er Datatilsynet, en instans under justitsministeriet, der overvejer at anmelde guldsmeden i Århus for at bryde loven om video-overvågning.