Guide: Sådan skruer du pladerne fast

På søndag er der deadline for at fastmontere nummerplader

Flere og flere danskere får hvert år stjålet nummerpladerne til deres bil.

Derfor er det fra 15. november i år lovpligtigt at, at pladerne er fastmonteret med skruer, så de er sværere at stjæle og i sidste ende misbruge i forbindelse med for eksempel kriminalitet.

Netop den opgave har bilsynsassistent Christian Feldballe fra Applus Bilsyn i Risskov ved Aarhus travlt med i disse dage.

Fastmonteringen af nummerplader kan både ske med et gør-det-selv kit eller ved at få en mekaniker til at udføre arbejdet.

Ved det kit, som Christian Feldballe anvender, er fidusen, at selve nummerpladerammen bliver erstattet af en ny udgave, hvilket er klart en fordel, fortæller han:

- Med den løsning vi har, der bruger du de oprindelige huller, der er i bilen, så du ikke skal til at lave nye huller. På den måde undgår du, at karosseriet begynder at ruste.

Skru fast eller få en bøde

På den nye ramme bliver nummerpladen skruet fast med to skruer eller bolte, som efterfølgende får to beskyttelseshætter udenpå.

Baggrunden for det nye lovkrav er det stigende antal nummerpladetyverier. Tal fra Justitsministeriet viser, at antallet af nummerpladetyverier var på 6.567 i 2006, mens det i 2012 var mere end tredoblet til 21.507 tyverier.

Fastmonteringen af nummerplader er lovpligtig, hvad angår person- og varebiler, mens for eksempel trailere eller campingvogne ikke er omfattet.

Hvis man bliver standset af politiet fra på søndag og ikke har nået at få skruet nummerpladerne på, så venter der en bøde på 1.000 kroner.

I videoen øverst i artiklen viser Christian Feldballe, hvordan med hjælp fra de rigtige hjælpemidler kan skrue nummerpladerne fast.

Sidste chance for at fastgøre nummerpladen

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken