Gudstjeneste deler de politiske vande

Gudstjeneste skal markere den nye byrådsperiode i Århus Kommune. Men religion og politik skal ikke blandes sammen, lyder kritikken.

Sct. Pauls Kirke i Århus inviterer onsdag det nye byråd til gudstjeneste, men allerede inden gudstjenesten er afholdt, har den skabt kontroverser.

SF's Thomas Medom har valgt ikke at deltage i ceremonien.

- Det er fint at afholde en ceremoni, som markering af at vi begynder en ny byrådsperiode, men ceremonien skal ikke være religiøs. Det er ikke særlig samlende, og det er et forkert signal at sende til de århusianere, der ikke er kristne, siger den nyvalgte SFer til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også Medoms partifæller Lone Norlaner Schmidt, Jan Ravn Christensen og Claus Thomasbjerg har ifølge JP Århus valgt at udeblive fra gudstjenesten.

Det samme har Socialdemokraternes Steen B. Andersen, der ikke kan forene sig med sognepræst Flemming Baatz Kristensens tolkning af kristendommen.

Venstres Bünyamin Simsek, der ikke er kristen, ville gerne have deltaget i gudstjenesten, men har ikke tid til det.

- Det er en god tradition, og jeg bliver hverken mere eller mindre kristen eller muslim af at tage til en gudstjeneste, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i onsdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.