Grenaa tiltrækker århusianere

Fra 2001 til 2005 har har Grenaa oplevet en stigning på 60 procent i antallet af tilflyttere fra Århus.

Ejendomsmæglerne tror at den stigende interesse for at flytte til Grenaa skyldes boligprisernes himmelflugt i Århus. - Prisniveauet i Grenaa er væsentligt lavere end i Århus og opland. I Grenaa kan man eksempelvis få et godt hus for omkring 1,5 millioner. Fortæller Troels Hansen, afdelingsleder hos ejendomsmægler John Frandsen i Grenaa.

Tal fra Danmarks Statistik viser da også en markant stigning i antallet af borgere fra Århus, der rykker teltpælene op og flytter til Grenaa. I 2001 registrerede Danmarks Statistik således 102 flytninger mod 163 flytninger i 2005, hvilket svarer til en stigning på 60 procent.

Det samlede antal tilflytninger til Grenaa i samme periode er steget med 14 procent, så århusianerne er med andre ord ikke de eneste, der har fået smag for Grenaa. Og prisniveauet er ifølge ejendomsmægleren, ikke den eneste årsag til at flere og flere flytter til Grenaa. - Vi sælger især boliger til børnefamilier, der ser en fordel i at bo i en lidt større by med både børnehaver, skoler, gymnasium, handelsskole, skov og gode strande. Fortæller Trols Hansen.