Gratis hjælp til kræftramte

Silkeborg Kommune tilbyder gratis kursus til kræftsyge, så de kan komme videre med livet efter sygdommen.

Kom trætheden og modløsheden til livs efter det opslidende
møde med en kræftsygdom.

Såden lyder tilbuddet fra Silkeborg Kommune. Som den første danske kommune har Silkeborg indledt et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, hvor kræftramte borgere får et gratis kursus i at håndtere deres sygdom.

Henrik Kruse, regionsleder for Kræftens bekæmpelse, er begejstret for tilbuddet, som retter sig mod "det hele menneske".

- Man kunne have valgt kun at fokusere på fysisk genoptræning, men vælger i stedet også at styrke det enkelte menneskes psykiske, sociale og arbejdsmæssige funktioner. Det er rigtig flot, siger han til Midtjyllands Avis.

Kurset er primært rettet til borgere i den erhvervsaktive alder, som behandles for enkræftsygdom, eller som har brug for støtte efter endt behandling.

Formålet er at hjælpe deltagerne til at finde tilbage til livet og komme i gang med sig selv, familien og jobbet.

Stadig flere kræftramte bliver i dag helbredt. Men mange må acceptere at leve med en kronisk sygdom. Samtidig giver behandlingen for kræft ofte både fysisk og psykisk udmattelse, som slår folk ud, selvom de har overlevet en livstruende sygdom.

Det foreløbig treårige projekt skal efterfølgende evalueres af Rehabiliteringscenter Dallund på Fyn, hvilket kan komme andre kommuner til gavn.