GPS-overvågning af børn med psykiske handicap

Århus Kommunes ønske om at afprøve GPS i overvågningen af børn med psykiske handicap bliver alligevel muligt.

Socialrådmand Hans Halvorsen er meget tilfreds med, at socialministeren nu vil ændre lovgivningen, så Århus Kommune i samarbejde med forældre til børn med psykiske handicap får mulighed for at anvende GPS-overvågning.

- Jeg har svært ved at forstå, at ældre demente godt må have en GPS på sig, når børn med psykiske handicap, som er i fare for sig selv, ikke må, siger rådmand Hans Halvorsen i en pressemeddelelse.

Århus Kommune har på forsøgsbasis ønsket at afprøve GPS-overvågning af børn på døgninstitutioner som et nyt redskab i det faglige arbejde med børn med psykiske handicap.

Kommunens jurister har vurderet, at der rent lovgivningsmæssigt ikke skulle være hindring her for. Men det har Socialministeriet indtil videre afvist. Kommunen har derfor bedt ministeriet genoverveje sagen, og socialminister Karen Ellemann åbner nu op for at få ændret lovgivningen, så det alligevel kan lade sig gøre.

- Det er jeg meget tilfreds med. Vi er i dialog med flere forældre, hvis højeste ønske er at anvende GPS-overvågning, fordi det kan skabe større tryghed for at deres barn kan bevæge sig frit omkring og i yderste konsekvens redde barnets liv. Det skal vi selvfølgelig gør alt for at bakke op. Og det får vi altså en reel mulighed for nu, siger rådmand Hans Halvorsen.

Århus Kommune er klar til at iværksætte projektet, når der er grønt lys fra socialministeren. Socialminister Karen Ellemann udtalte i går, at hun regner med at få ændret loven inden årsskiftet.