Gode resultater for fede

Ebeltoft Kurcenter opnår gode resultater i en ny undersøgelse fra institut for human ernæring.

Livsstilsbehandling på kurcenter er godt på vej til at blive et veldokumenteret alternativ til fedmekirurgi. En ny opsigtsvækkende undersøgelse på Ebeltoft Kurcenter udarbejdet af 2 studerende ved institut for human ernæring på Århus Universitet giver anledning til stor optimisme, når det gælder langtidseffekten af livsstilsbehandling for svært overvægtige.

Den nye undersøgelse, der er baseret på interview af et hold kursister fra januar 2003 viste at mere end 36% af kursisterne havde et betydeligt vægttab efter 3 år. Mere end 29 % havde formået at fastholde- eller fortsætte et vægttab via sund kost og motion.

"Vi er utrolig godt tilfredse med resultaterne specielt på baggrund af at der ikke har været økonomiske muligheder for at tilbyde opfølgning eller screening ved udvælgelse", siger direktør Flemming Darre fra Ebeltoft Kurcenter.

Det er 2 faktorer som helt sikkert vil kunne hæve succesraten betydeligt" fortsætter Flemming Darre. Ebeltoft Kurcenter er netop nu igang med et større forskningsprojekt i samarbejde med Sct. Olavs hospital i Trondheim i Norge omkring effekten af livsstilbehandling suppleret med både screening ved udvælgelse samt 5-årig opfølgning via coaching.