Glem alt om hvid jul

Juleugen begynder med 10 graders varme

Foto: Colourbox

Der kommer både et drys sne, lidt slud, noget frost og glatte veje i løbet af juleugen, men selve juleaftensdag gør vejret ikke meget for den østjyske julestemning.

1. juledag derimod vil vejret skabe en flot kulisse i form af solskin, muligvis en smule sne og frostgrader til den traditionelle julefrokost.

- Når danskerne står op den 24., vil det være gråt, regnfuldt og mildt med temperaturer mellem fem og otte grader. Og ethvert håb om en hvid jul kan jeg godt skyde i graven, siger Michael Skelbæk, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Sidst Danmark havde en såkaldt hvid jul, hvor 90 procent af landet skal være dækket af en halv centimeter sne klokken 16 juleaftensdag, var DMI i 2010.

- Vi var også tæt på i 2012, men pludselig strøg mild luft ind over landet, og så forsvandt det meste af sneen, siger Michael Skelbæk.

Vejret skifter om

I de sene nattetimer begynder vejret dog at skifte om, og temperaturerne falder

- Et lavtryk kommer ind over landet, og vinden bliver rigtig kold julenat. Der kommer regnbyger, sne og slud, og temperaturen falder til et par graders frost, siger Michael Skelbæk.

Ændringen i vejret betyder også, at personer, der fejrer jul hos venner eller familie, skal passe på, når pakkerne skal fragtes hjem. Nedbør kombineret med frost vil gøre vejene glatte.

- 1. juledag ser ud til at blive en rigtig flot solskinsdag med koldt vejr omkring frysepunktet med let til frisk vind fra nordvestlig retning. Først på dagen kan der i den sydlige del af landet komme noget sne og slud, siger vagtchefen.