Glade for sex-hjælp

De fleste klienter, der søger hjælp hos Jysk Sexologisk Klinik på Regionshospitalet Randers, er godt tilfredse.

Klinikken fik sidste år henvist 120 klienter, der havde brug for sexologisk behandling, og klinikken har bagefter spurgt de klienter, der afsluttede behandlingen i 2006, om hvad de fik ud af det.

63 % siger, at deres behandling har haft en god eller meget god indflydelse på deres sexliv, og 77 % af dem, der var i parforhold, oplyser, at behandlingen har haft en god eller meget god indflydelse på deres parforhold. 94 % af samtlige klienter svarer, at de har haft en god eller meget god kontakt med deres terapeut i klinikken.

- Det, der er mest skræmmende, når vi taler med vores klienter, er, at de har haft seksuelle problemer i rigtigt mange år, før de søger hjælp, siger sexolog Inge-Lise Bielecki.

83 % af klienterne fortæller , at de har haft deres problem i to år eller længere, mens 40 % har ventet i seks år eller længere, inden de søgte hjælp hos egen læge. Klinikken har endda behandlet et par, der har haft et seksuelt problem i næsten 30 år uden at få kvalificeret hjælp.

Der er ventetid til Jysk Sexologisk Klinik. I øjeblikket er ventetiden otte måneder, og henvendelserne har været støt stigende, siden klinikken åbnede i april 2006.