- Giv os tre spor

Østjyske borgmestre står sammen om E45

02:58

1 af 2

Tre spor er vejen frem i Østjylland. Sådan lyder det i dag fra de østjyske borgmestre, som endnu gang forsøger at påvirke folketingspolitikerne til at give dem penge til en udvidelse af den eksisterende motorvej.

- Hvis vi ikke fortsætter, så bliver vi glemt. Vi fortsætter presset, indtil vi har tre spor fra Randers i nord og til Hedensted i syd, siger borgmester i Horsens Peter Sørensen (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det vil bremse væksten i Østjylland, hvis ikke motorvej E45 udbygges til tre spor, frygter borgmestrene. Derfor havde de sammen indkaldt til et møde i Horsens med blandt andre Dansk Industri og flere repræsentanter fra Folketinget for at forsøge at finde en løsning, der kan sikre en fortsat god økonomi i de østjyske kommuner.

Både erhvervsliv, borgmestre og folketingspolitikere er optimistiske omkring projektet.

- Jeg forventer, vi får enighed om projektet. Vi har indtil videre ikke været gode nok til at stå sammen, og det håber jeg dette møde kan være startskuddet til, at vi bliver. At vi på tværs af partier og erhvervslivet kan stå sammen, siger folketingsmedlem fra Venstre Michael Aastrup Jensen.?

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.