Gitte Westergaards bortvisning suspenderes

Rådmand Louise Gade ophæver nu den bortvisning, som muhammed-tegners kone har fået fra sit job i kommunen.

Onsdag aften fik den århusianske Muhammed-tegner Kurt Westergaards kone, Gitte Westergaard, besked om, at hun ikke var velkommen på den institution, hvor hun arbejder.

Gitte Westergaard har været pædagog i Århus Kommune i 25 år, men onsdag aften blev hun ringet op af områdechef, Jette Nørrevang, der fortalte, at hun af sikkerhedsgrunde ikke skal komme på arbejde i børnehaven "Lille Rygaard" i Højbjerg.

- Jeg er uenig i den administrative beslutning, som jeg blev orienteret om sent i aftes. Derfor har jeg bedt om forvaltningen om at kontakte Gitte Westergaard og sige, at har hun mod og lyst
til at arbejde hos os, så er hun meget velkommen. Jeg forventer, at det allerede er sket, siger Louise Gade fra Venstre til Ritzau.

Hun understreger over for TV 2 | ØSTJYLLAND, at PET har vurderet, at tegnerens kone ikke udgør en sikkerhedsrisiko i sit arbejde i børnehaven.

Det er dog ikke godt nok for Socialdemokraterne i byrådet.

- Det er en pinlig sag for rådmand Louise Gade og forvaltningen, som samtidig sætter Århus Kommune i et dårligt lys. Derfor bør rådmanden straks give Gitte Westergaard en
uforbeholden undskyldning for den fejlagtige bortvisning, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Jacob B. Johansen.

TV 2 | ØSTJYLLAND følger sagen dagen i gennem - både på tv og på nettet.