Giftigt lusemiddel fundet i æg solgt over hele landet

Forgiftede æg er solgt til danske kantiner og cateringfirmaer. De er ulovlige, men ufarlige, vurderer Fødevarestyrelsen

Spor af bakterien Fipronil, der bruges som lusemiddel, er fundet i hele 20 tons kogte og pillede æg, der er solgt til kantiner og catering i hele Danmark. Som udgangspunkt vurderer Fødevarestyrelsen, at æggene er ufarlige, men de er ulovlige.

Derfor skal firmaet Danæg Products, som har modtaget æggene fra en belgisk underleverandør, trække æggene tilbage.

quote Belgiske og nederlandske ægproducenter gennem flere måneder har sendt millioner af forgiftede æg ud på det europæiske marked.

Fødevarestyrelsen

- Det er efterforskning i sagen om de fipronil-forgiftede æg, der nu viser, at også Danmark er omfattet af sagen, hvor belgiske og nederlandske ægproducenter gennem flere måneder har sendt millioner af forgiftede æg ud på det europæiske marked, oplyser Fødevarestyrelsen.

I Danmark er æggene primært leveret til kantiner, køkkener, cafeer og cateringvirksomheder og har næppe i større omfang været solgt i danske detailhandelsbutikker. 

- Prøver fra Nederlandene viser spor af fipronil i æggene, dog ikke på et sundhedsskadeligt niveau. Fordi indholdet er ulovligt, skal Danæg Products trække æggene tilbage fra deres kunder, er meldingen fra Fødevarestyrelsen.

Æg opdaget hos jysk bager

Sagen bliver fulgt nøje af Fødevarestyrelsen, der oplyser, at flere sager om importede æg kan være under opsejling.

Fødevarestyrelsen opdaterer sin hjemmeside i takt med, at efterforskningen udvides til flere fødevarer, der kan indeholde fipronil-forgiftede æg.

Fipronil bruges som middel mod lus, lopper og mider. Regler i EU forbyder brug af stoffet på dyr, der ender på middagsbordet, da det kan være skadeligt for mennesker.

Tidligere på ugen havde styrelsen vurderet, at de forgiftede æg fra Europa "næppe" var havnet i Danmark. Det var vurderet på baggrund af efterforskning i Belgien og Holland.
    
Onsdag kom det så frem, at der var blevet fundet 40 kogte, pillede æg hos en jysk bager forurenet med fipronil. Nu er antallet så oppe på 20 tons.

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

forsvundne jane møller

Her leder politiet efter forsvundne Jane Møller

20070702-153634-5-1920x1284we

Fra mandag kan man samles 25 til udendørs idræt: - Det er en kæmpe fordel for os

153177954_183395836527485_6573022142849160798_n

Christina kan snart lange babytøj over disken igen: - Det er altafgørende