Gevinst på buskort smuldrer

Randers Kommunes plan om at tjene flere penge på pensionisternes buskort er ved at smuldre.

En kombination af opfindsomme pensionister og et modvilligt amt er ved at ødelægge Randers Kommunes plan om at tjene 1,5 millioner kr. ekstra på buskortene til byens pensionister næste år.

De 1,5 millioner kr. var den forventede gevinst, da byrådet besluttede at fjerne den generelle rabat til alle pensionister i bybusserne fra 18. januar. For pensionisterne har beslutningen den konsekvens, at prisen på et månedskort til bybusserne i ét hug stiger fra 110 til 290 kr.

Men allerede inden prisforhøjelsen træder i kraft, har de randrusianske pensionister fundet ud af, at de i stedet for abonnementskort til bybusserne bare kan købe et månedskort til amtets busser. Det gælder nemlig også til bybusserne, men koster blot 155 kr. Altså for den enkelte pensionist en besparelse på 135 kr. - og for kommunen et farvel til de 1,5 millioner i merindtægt.

Som modtræk vil kommunen nu ophæve takstsamarbejdet med amtet, så pensionisterne ikke længere kan bruget amtets kort i bybusserne. Men Århus Amt vil ikke frivilligt ophæve samarbejdet om takster og kort. Uden et samarbejde bliver det nemlig dyrere for pensionister fra andre kommuner at tage rutebil til Randers og skifte til bybus, lyder amtets begrundelse.

Se mere i aftenens udsendelser på TV2 / ØSTJYLLAND