Genoptager ikke sag om piges død

Der bliver ikke efterforsket mere i 14-årige Pernille Linds død Sankt Hans sidste år. Familien klager over afgørelsen.

Politiet i Århus har valgt ikke at genoptage sagen om en 14-årig piges død sidste år.

Pernille Lind blev kun 14 år. Sankt Hans aften 2006 fandt hendes forældre hende hængende livløs på trappen i familiens rækkehus i Galten - øjensynligt kvalt i det lagen, der var fastgjort til gelænderet og bundet om Pernille Linds hals.

Selvmord mener politiet, men forældrene frygter, at der var tale om en forbrydelse.

Hverken Pernille Linds mobil, som indeholder en mistænkelig SMS-korrespondance med en ukendt mand, eller et nyt vidne, som familien har fundet frem til har kunne rokke ved politiets beslutning.

I dag udsendte Østjyllands Politi denne pressemeddelelse:

<I>Vedrørende den 14 årige Pernille Oldenborg Lind, der i 2006 omkring Sankt Hans blev fundet død i en lejlighed i Gyvelparken i Galten, har politiet fra familiens advokat modtaget en skrivelse, hvor advokaten fremkommer med oplysninger, der skulle underbygge, at Pernille har været udsat for en forbrydelse.

Politiet har sammen med anklagemyndigheden gennemgået de fremsendte oplysninger, og der findes ikke nye oplysninger, der ikke allerede er afdækket af efterforskningen, og som skulle danne grundlag for at genoptage efterforskningen.

Den ældre mand, der fremdrages som et nyt vidne, er på et tidligere tidspunkt i efterforskningen grundigt afhørt af politiet, og hans vidneudsagn har været inddraget i den samlede vurdering af sagen.

Der findes derfor ikke på nuværende tidspunkt grundlag for at genoptage efterforskningen i sagen.

Familiens advokat er blevet underrettet om politiets indstilling, og familien er gjort bekendt med, at de kan klage over politiets afgørelse til statsadvokaten.</I>

Familien har i samråd med deres advokat valgt at klage til statsadvokaten over politiets beslutning.

Se hele historien i aften tirsdag på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30.