Gellerup skal kaste lys over Århus

Laserlys skal markere begyndelsen af høringsperioden om den nye helhedsplan for Gellerup. Lysene tændes torsdag aften.

Fra i aften og otte uger frem bliver Gellerupparken i Århus badet i laserlys. Det sker for at markere, at den otte uger lange høring om helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj er sat i gang, fortæller P4 Østjylland.

- Så det er nu, folk i hele Århus skal give deres mening til kende, siger næstformand i Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen.

Klokken 20 trykker borgmester Nicolai Wammen på kontakten. Og så vil områdets store boligblokke kunne ses fra det meste af byen. De bliver oplyst af kunstnerisk farvet laserlys, lavet af kunstneren Elle-Mie Ejdrup Hansen. Samtidig vil en laserstråle gennemtrænge området.

- Det er i høj grad symbolsk. Vi ønsker at vise gennem lyset, at bydelen åbner sig i forhold til resten af Århus og bliver en levende del af hele Århus by, forklarer Keld Albrechtsen til P4 Østjylland.

Samtidig vil lyset de næste otte uger være med til at minde borgere i hele byen om, at de skal komme med deres mening om, hvordan den udskældte bydel kan blive et attraktivt sted at bo.

Helhedsplanen har allerede skabt en del debat.

/Ritzau