Gartneri genansætter fyrede 3F'ere

Agurkegartneri i Malling inviterer fyrede indenfor igen. Ved ikke, om de siger ja.

Gartneriet Nymarken ved Århus tager nu alle 3F'ere ind, som mistede deres arbejde efter lovlig konflikt mod virksomheden. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Ejeren af Gartneriet Nymarken, Lars Kolling, bekræfter over for Nyhedsbrevet 3F, at han har været nødt til at tage medarbejderne ind igen:

- Det er noget, som 3F og min organisation GLS-A har bestemt efter reglerne. Jeg aner ikke, om medarbejderne er interesseret i at komme tilbage. Jeg vil ikke chikanere dem. Jeg er spændt på at se, hvordan det skal gå, siger han.

Ifølge en aftale mellem 3F, arbejdsgiverforeningen GLS-A og Gartneriet Nymarken får de tre gartnere fuld løn for de seneste 14 dage, hvor de ikke har været på arbejde. De tre ramte 3F'ere skal allerede begynde på arbejde igen torsdag 15. juli.

Blokadevagter fra 3F stoppede 1. juli produktionen af agurker hos Gartneriet Nymarken. Det skyldtes, at gartneriet brugte udenlandske vikarer, der ifølge 3F tjente omkring 60 kroner i timen hos vikarbureauet Baltic Workforce. Efter fem timers blokade opgav gartneriet samarbejdet med det omstridte vikarbureau.

Det fik straks 3F til at stoppe blokaden mod gartneriet. Men da virksomheden imod kutyme ikke ville genansætte de gartnere fra 3F, som mistede jobbet under konflikten, rejste fagforbundet en faglig sag.

3F har sendt sagen i Arbejdsretten, hvor ansvaret skal placeres.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F