Går på gaden i protest

Østjyske skolelærere protesterer

Regeringens planer om en skolereform og forhandlingerne om en ny overenskomst får nu østjyske skolelærere til at gå på gaden i protest. I morgen eftermiddag vil lærere i blandt andet Silkeborg og Aarhus dele materiale ud til forældre og borgere.

- Vi vil gerne styrke folkeskolen. Men vi tror ikke på, at regeringens skolereform med en heldagsskole, er løsningen. Og når regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) samtidig vil finansiere deres reform gennem vores overenskomst, så bliver vi nødt til at protestere, siger Søren Aakjær, formand for Århus Lærerforening til TV 2 |ØSTJYLLAND.

KL og lærerne forhandler lige nu om en ny overenskomst, hvor det er et krav fra KL, at  lærernes arbejdstid skal ændres. Ellers kan reformen ikke gennemføres, mener KL. Og det synspunkt vil de østjyske lærere altså nu debattere med forældre og borgere.

-Vi er omkring 100 tillidsrepræsentanter og lærere, der fordeler os i byen i morgen, hvor vi deler slikposer ud til børnene og håber på en god dialog med forældrene, siger Søren Aakjær.