Gammel kending er ny spidskandidat for Nye Borgerlige

Tidligere byrådsmedlem i Aarhus Kommune for Liberal Alliance, Lars Boje Mathiesen, er Nye Borgeliges spidskandidat i Østjylland til det kommende folketingsvalg

01:24

Strategien har været klar længe.

Nye Borgelige vil i Folketinget med særligt fokus på udlændingepolitikken.

Læs også Lars Boje forlader Liberal Alliance: Der er ikke fri konkurrence i partiet

Det bliver nu intensiveret henover de kommende uger, hvor Nye Borgerlige præsenterer ti spidskandidater for partiet til det kommende folketingsvalg. Én i hver af de ti storkredse.

Tidligere byrådsmedlem

I dag blev partiets spidskandidater i Storkreds Østjylland og Storkreds Vestjylland ved et pressemøde i Dokk1 i Aarhus præsenteret.

I Østjylland blev folketingskandidaten i dag officielt udpeget i form af Lars Boje Mathiesen.

Læs også Aarhus-politiker vil stoppe letbanen

- Jeg er glad for at blive udpeget som spidskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Det er jeg stolt og beæret over, siger Lars Boje Mathiesen, som tidligere har siddet byrådet i Aarhus for Liberal Alliance og senere hen som løsgænger.

For meget formynderi

Det er partiformand, Pernille Vermund, som har udpeget de ti kandidater fra hele landet og altså også den østjyske kandidat.

Hvis Lars Boje Mathiesen bliver valgt ind ved det kommende folketingsvalg, er en af hans vigtigste opgaver at sikre mindre magt til politikerne og mere ansvar til den enkelte borger.

Læs også Efter brand på færge: Molslinjen aflyser to afgange fredag

- Jeg forventer af Lars Boje Mathiesen, at han dykker ned i alle de sager, hvor borgerne bliver taget som gidsel økonomisk i forhold til, hvordan politikerne disponerer over vores liv og pengene. Vi har alt for meget formynderi og for lidt ansvar hos borgeme, siger Pernille Vermund.

Stram udlængepolitik

Nye Borgerlige blev stiftet i efteråret 2015 i kølvandet på den store flygtningekrise, hvor migranter vandrede op ad de danske motorveje.

I 2016 blev partiet opstillingsberettiget. Nye Borgerlige vil i Folketinget med tre mærkesager på udlængeområdet: 

Danmark skal stoppe for muligheden for asyl. En udvisning af kriminelle udlændinge være muligt efter første dom. Der skal indføres krav om selvforsørgelse af alle udlændinge, mener altså Nye Borgerlige.

Kapre fra borgerlige partier

Og med de krav, tror partiet på, at det særligt er blandt de borgelige partier, at Nye Borgelige vil kapre de afgørende stemmer fra.

- Der ligger et kæmpe vakuum i dansk politik. Dansk Folkeparti har bevæget sig fra at være et borgerligt parti til at være et socialistisk parti. Og Liberal Alliance leverer simpelthen ikke på udlændingepolitikken, siger den nytiltrådte spidskandidat i Østjylland.

Læs også Farligt kryds skal laves om: - Det fungerer simpelthen ikke

Partiet har på landsplan næsten 4.000 medlemmer og lokalforeninger over hele landet.

- Mon ikke de fleste stemmer kommer fra andre borgerlige partier, som  har sagt et, men nu gør noget andet.  Jeg er ret sikker på, at vi få valgt kandidater i alle storkredse i Danmark, siger Pernille Vermund.