Gaarde: Klar kommunikation med transportministeren

De østjyske borgmestre og repræsentanter for erhvervslivet mødtes i dag med transportministeren

00:59

1 af 2

Det er ikke tvivl om, at de østjyske borgmestre og erhvervslivet i dag gik til møde med et ønske om udvidelse af motorvej E45.

Det kunne transportminister Hans Christian Schmidt ikke love, men borgmesteren i Skanderborg, Jørgen Gaarde (S), var alligevel tilfreds efter mødet.

- Vi er rigtig godt tilfredse med møde. Vi fik udlagt teksten, og vi havde en stor lydhørhed for nødvendigheden af en udvidelse af motorvej E45, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Minister: Vi har haft et godt møde

For borgmesteren er det vigtigt, at der bliver sat ind, der hvor den samfundsmæssige og økonomiske gevinst er størst, og det er ifølge ham på E45.

Også i det østjyske erhvervsliv er der et stort ønske om, at motorvej E45 udvides.

- E45 betyder jo rigtig meget for os, for vi fragter jo både vores varer og vores medarbejdere på motorvejen. Så det har jo ekstrem betydning for os, at den er tilgængelig og ikke sander til, siger Peder Laursen, der er produktionsdirektør for Danish Crown i Horsens.

Det kom dog ikke nogen konkrete initiativer eller projekter ud af dagens møde.

- Vi er udmærket klar over, at man ikke får alt, hvad man vil have, blot fordi man har holdt et møde. Det vigtigste er for os, at der nu er en klar kommunikation til transportministeren. Vi deler synspunktet om, at E45 er helt oppe på den transportpolitiske agenda, så er spørgsmålet, hvornår man finder pengene, fortsætter han.

Se interviews i videoen øverst på siden.