Fyring koster Molslinien 90.000

En 54-årig kvinde har fået tilkendt en rekordstor erstatning fra rederiet, fordi kvinden blev uberettiget fyret efter 37 års arbejde.

Ingelise Lund Jensen har ikke længere noget job. Hun må i stedet glæde sig over, at hendes tidligere arbejdsgiver, Molslinien, skal betale hende 90.000 kroner som et plaster på såret.

Efter 34 års arbejde modtog den 54-årige Ingelise Lund Jensen i oktober en fyring med følgende begrundelse: Kombifærgerne skulle ikke længere bruge tre, men kun to driftsledere i fragtafdelingen, mens en tredje person skulle have det overordnede ansvar. Så derfor havde rederiet besluttet at sige hende op, fordi hun var den mest uegnede.

Ikke desto mindre ansatte rederiet en ung og uerfaren medarbejder og en afløser blev fastansat, oplyser HK Århus i det nyeste medlemsblad.

Kvindens fagforening HK Service & Industri gik ind i sagen, og selv om Molslinien og arbejdsgiverforeningen kom med et forligstilbud på både 60.000 og 75.000 kroner, så valgte HK at bringe sagen for Afskedigelsesnævnet. Resultatet blev en rekordstor erstatning på 90.000 kroner.

HK er ikke tilfreds med beløbet, men fagforeningen og kvinden har besluttet at godtage det, for ikke at trække sagen i langdrag.