Fulde unge sætter livet på spil

Hver weekend krydser berusede unge både trafikeret vej og Grenaabanens togspor, når de skal til og fra havnen.

Op med benene og over hegnet.

Sådan tænker mange unge hver weekend, når de leder efter den hurtigste vej til og fra Studenterhus Århus og Diskotek MF/Broen på havnen i Århus.

Og hver weekend tager hundredvis af unge springet over hegnet og ud på den meget trafikerede Havnegade for at spare lidt tid. Det skriver JP Århus.

Dermed risikerer de oftest berusede unge at blive en del af en kedelig trafik-statistik. For de kan både blive ramt af toget eller af bilerne på vejen og netop en dødsulykke er, hvad de ansvarlige for havnens beværtninger og Banedanmark frygter.

For det har ifølge avisen været tæt på at ende grueligt galt adskillige gange. Og det hjælper tilsyneladende ikke at gøre de unge opmærksomme på, at de sætter livet på spil.

Plakater med advarsler og vagtpersonale, der fortæller gæsterne om risikoen, har ikke haft den store effekt, vurderer direktøren for Studenterhus Århus, Anne Thorø Nielsen.

- Folk går blot 50 meter længere væk for at springe over. Hul i hovedet. Det kan ende tragisk, siger Anne Thorø Nielsen til avisen.

Netop Grenaabanen er en af landets farligste togstrækninger, hvor mange mennesker bliver ramt af toget. Sidste år blev 26 personer ramt af toget eller var tæt på at blive ramt.