Frustrerede forældre i opråb: - Det er simpelthen for dårligt

Med det nye initiativ #TagBørneneHjem råber forældre op om deres utilfredshed med normeringerne i daginstitutionerne. Ifølge rådmand er det tiltrængt

01:35

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var med torsdag, da forældre tog børnene hjem.

- Ansæt nogle flere pædagoger.

- Vi skal have bedre normeringer.

- Et drømmescenarie er helt klart færre børn og flere voksne. 

Læs også Ditte er ked af sin datters børnehaveliv: - Det er ren sparekniv

Sådan lyder det i dag, torsdag, fra flere forældre, der nu råber op om deres utilfredshed med vilkårene i de danske daginstitutioner.

De har brug for voksne, der kan være nærværende. De har brug for, at der bliver taget tid til dem.

Therese Bach Eriksen, tovholder, #TagBørneneHjem

Det gør de under #TagBørneneHjem, som opfordrer forældre til i dag at holde børnene hjemme fra vuggestuer og børnehaver i protest mod normeringerne i de danske daginstitutioner.

- Det er simpelthen alt for dårligt. Vores børn udvikler sig enormt meget fra de første år, hvor de er i institutionerne, og der har de brug for voksne, der kan være nærværende. De har brug for, at der bliver taget tid til dem. De har brug for nogen, der kan se dem i øjnene, siger Therese Bach Eriksen, tovholder, #TagBørneneHjem, Aarhus.

00:22

VIDEO: Hør, hvordan børne- og ungerådmanden i Aarhus Kommune, Thomas Medom, forholder sig til emnet.

Luk video

En investering på flere måder

Tovholderen Therese Bach Eriksen understreger, at de ekstra pædagoger er den bedste investering i fremtiden.

Torsdag var over 50 børn og voksne samlet i Aarhus for at råbe op om deres utilfredshed med vilkårene i de danske daginstitutioner.

- Det er de her børn, der skal bære samfundet om nogle år. Det er ikke bare en menneskelig investering, men det er også en samfundsøkonomisk investering at prioritere de her børn. For vi skal have nogle børn, som bliver voksne, der kan bære opgaven, lyder det fra hende.

Det er tiltrængt, at der er nogle forældre, der blander sig med en skarp stemme i debatten.

Thomas Medom (SF), rådmand, Børn og Unge, Aarhus Kommune

Men hun mener dog ikke, at man kan betegne de danske forældre som forkælede, når de råber efter flere pædagoger til færre børn.

- Det vil jeg bestemt ikke sige. For det bliver også forventet af forældrene, at de arbejder enormt meget. Og hvis forældrene skal kunne leve op til de krav, så er der også nødt til at være nogle institutioner, der kan tage sig godt af børnene, mens de er afsted, siger Therese Bach Eriksen. 

Rådmand: - Det er på tide

Thomas Medom (SF), der er rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, hilser det nye initiativ velkommen.

- Jeg synes, det er stærkt, og det er på tide. Det er tiltrængt, at der er nogle forældre, der blander sig med en skarp stemme i debatten om, hvad det er for nogle vilkår og en dagligdag, vi tilbyder vores aller mindste og mest dyrebare, siger Thomas Medom.

Læs også Lærere og pædagoger udsender massivt strejkevarsel

Ifølge rådmanden er det 'hamrende vigtigt', at institutionerne får bedre normeringer. Han kæmper i øjeblikket for at undgå forringelser i budgetterne.

Det er ikke bare en menneskelig investering, men det er også en samfundsøkonomisk investering at prioritere de her børn.

Therese Bach Eriksen, tovholder, #TagBørneneHjem

- Den virkelighed, jeg står i lige nu, handler om at afværge besparelser. Regeringen har gang i en udligningsreform, og byrådspolitikerne har alle mulige idéer til, hvad de sparsomme penge skal bruges til. Så lige nu kæmper jeg for at undgå, at vi skal til at forringe budgetterne. Og så vil jeg meget gerne også løfte budgetterne – også hvis det kræver, at vi alle sammen skal betale en lille smule mere i SKAT i Aarhus, siger Thomas Medom.

Læs også Se listen: Disse arbejdspladser i Silkeborg er udtaget til strejke