Frit lejde for socialt bedragere

Syddjurs Kommune giver frem til 31. januar 2010 frit lejde ved henvendelse om socialt bedrageri til kommunen.

Frit lejde-ordningen betyder, at borgere, som begår socialt bedrageri, får mulighed for at henvende sig til kommunen, uden at blive politianmeldt. Kommunen vil dog stadig kræve pengene tilbage, men er åben over for tilbagebetaling i mindre rater.

Kommunen skriver i en pressemeddelelse, at der i 2010 tages nye forbedrede metoder i brug, så potentielle snydere nemmere kan findes. Det betyder, at sociale bedragere i december får en sidste mulighed, for at melde sig selv, inden kommunen fra februar 2010 går mere offensivt ind i kampen mod socialt bedrageri.

- Socialt bedrageri er et stort problem i forhold til både finansieringen og tilliden til kommunen og det offentlige. Jeg vil opfordre alle, som modtager for meget i sociale ydelser eller er i tvivl, til at kontakte kommunen og få en fornuftig aftale, fortæller borgmester Vilfred Friborg Hansen i pressemeddelelsen.

Frit lejde-ordningen er et tiltag under kommunens indsats mod socialt bedrageri. Det blev igangsat af byrådet i foråret 2009 i forbindelse med genåbningen af kommunens budget.