Frikendt for misbrug af brevpapir

Århus-rådmand brød ikke loven, da hun på kommunens brevpapir udtrykte sig negativt om borgmester Nicolai Wammen (S)

Der bliver ikke tale om at stramme reglerne i Århus for rådmænds udtalelser på kommunens brevpapir eller hjemmeside, selv om ikke bare Venstre og De Konservative, men også den socialdemokratiske borgmester, Nicolai Wammen, er godt sure på SF's rådmand, Dorthe Laustsens, partipolitiske praksis.

Det fastslår borgmester Nicolai Wammen (S) efter en ophedet debat i byrådet onsdag.

Kommunens jurister har i et notat konstateret, at SF-rådmanden har holdt sig inden for lovens rammer, når hun på kommunens hjemmeside og i en pressemeddelelse på kommunens officielle brevpapir blandt andet har beskyldt borgmesteren for at være dybt uansvarlig med sit budgetforlig med de borgerlige.

Og borgmesteren mener, at de regler, der i forvejen er fastsat, også for folketingspolitikere er gode nok, oplyser hans kontor.

Juristerne henholder sig blandt andet til, at rådmanden for sundhed og omsorg har 'forholdsvis vidtgående' ret til at udtale sig politisk om budgettet generelt, fordi hun som magistratsmedlem har et kollektivt medansvar.

Rådmænd må også godt lægge mere partipolitiske meddelelser ud på hjemmesiden, når bare det ikke er på forsiden.

Venstre og De Konservative i byrådet mener, at SF'eren - uanset juraen- har gjort sig moralsk skyldig i misbrug af kommunens officielle hjemmeside og brevpapir. /ritzau/