Frikendt kræver erstatning

21-årig dansk-palæstinenser kræver 300.000 kroner i erstatning, efter han tirsdag blev frifundet for knivdrab.

Den 21-årige dansk-palæstinenser, som tirsdag blev frifundet for knivdrab, kan nu se frem til at modtage flere hundrede tusinder kroner i erstatning.

Nyhedsavisen skriver fredag, at den frifundne Ifølge hans forsvarer, Merethe Stagetorn, vil søge en meget stor erstatning for uberettiget varetægtsfængsling

Ifølge Merethe Stagetorn skal hendes klient mindst modtage en standardsum på 200.000 kroner efter omkring 10 måneder i fængsel. Men i sager, hvor sigtelsen er manddrab, kan erstatningen stige med op til 50 procent.

- Sigtelsen har været så voldsom, at vi forventer at få noget ekstra. I hvert fald 300.000 kroner. Derudover skulle min klient have startet sit liv som studerende i år. Det betyder, at han nu må vente et år på at begynde sin uddannelse, og vi mener også, at der skal betales erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Han mister trods alt et år af sit arbejdsduelige liv, argumenterer Merethe Stagetorn overfor avisen.

Statsanklager Peter Brøndt Jørgensen, der tabte sagen mod den 21-årige i landsretten, er dog ikke sikker på, om den tiltalte overhovedet skal have erstatning.

- Det er korrekt, at der findes takster for den slags. Men vi har ikke taget stilling til, om han selv har gjort noget, der kan forsvare en længere varetægtsfængsling, siger han.