Frikadellepølser tilbagekaldt på grund af gas

Gasudviklingen gør, at pakker med frikadellepølser puster sig op, og er uegnet til føde.

Varen er solgt over hele landet i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli' og Lokalbrugsen samt Fakta. Genrefoto. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

En gasudvikling i Coop's Frikadellepølse gør, at pakkerne puster sig op. Derfor tilbagekalder Coop Danmark torsdag varen.

- Pakkerne bliver pustet op. Det ser ud ligesom, når man har pustet i en plastikpose, siger Jens Juul Nielsen.

Det oplyser Coop Danmark i en pressemeddelelse.

Solgt i hele landet

Varerne er solgt over hele landet i dagligvarebutikkerne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli' og Lokalbrugsen samt Fakta, oplyser informationsdirektør i Coop Danmark Jens Juul Nielsen.

- Det tyder på, at der er et forhøjet vækst af mikroorganismer i pølserne, det har vi reageret på og trukket dem tilbage.

Læs også Advarsel til grillfolket: Blåt plast fundet i party-pølser

Det drejer sig om Coop Frikadellepølser, der er holdbar til og med 28. august 2018. Det er henvendelser fra butikkerne, der har gjort Coop Danmark opmærksom på problemet.

- Vi har fået henvendelser fra butikkerne, om det fra er en kunde eller en medarbejder, ved jeg ikke. Men det er relativt fysisk tydeligt, derfor er det nemt at reagere på, siger han.

Læs også Coop lukker 16 butikker - den ene ligger i Østjylland

Lever dem tilbage eller smid dem ud

Coop Danmark råder forbrugere, der har købt pakkerne til at levere varen tilbage til butikken, hvor den er købt eller at kassere den.

Der er ifølge informationsdirektøren ikke påvist, at der er forhøjet vækst af mikroorganismer, men der er en tvivl omkring det.

- Hvis der er forhøjet mikroorganismer i det, så skal man ikke spise det. Og hvis den tvivl er der, så man skal ikke spise dem, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop Danmark.

Læs også Politiet advarer: Del ikke billeder fra ulykker og kriser

Han vil ikke oplyse de præcise mængder, som tilbagetrækningen omfatter.

Coop Danmark er i dialog med leverandøren fra Polen for at finde ud af, om det er noget galt.