Fremtiden er kommet til århusiansk skole

Elever på Læssøesgades Skole får et indblik fremtidens undervisning, som blandt andet indholder robotter og lego.

Kladdehæfter og kuglerammer hører fortidens folkeskole til. Fremtiden er legoklodser og robotter.

Læssøesgades Skole i Århus havde tirsdag besøg af det internationale videnscenter for teknologi Innovation Lab.

Skolen bliver Århus' første fremtidslaboratorium, og det betyder, at skolen i ét år, som projekt, samarbejder med Innovation Lab, hvor de sammen skal integrere computere og kommunikationsteknologi i undervisningen på alle skolens klassetrin.

Det sker blandt andet ved at programmere robotter til at lave bevægelser, som eleverne har tastet ind på en computer.

Tirsdag var det Innovation Labs Fremtidslaboratoriet, der slog et smut forbi skolen for at prøve teknologier af på børn fra 1., 3., 6. og 8. klasser.

- Det er sjovt fordi, det har noget med computere og teknologi at gøre. Det kan jeg godt lide, siger Mads Friis Mikkelsen, 10 år.

Dagens opgaver var kun en appetitvækker på det pilotprojekt, som elever og lærere på Læssøesgades Skole, det næste års tid, kan se frem til.

- Det er fedt at se, hvordan eleverne bare giver sig i kast med den nye teknologi. Mange af dem ved jo godt, hvordan computerne og programmerne virker, og de er ikke bange for at trykke på knapperne, siger pædagogisk leder på Læssøesgades Skole, Simon Fenger.

De medvirkende elever, skal komme med indspark til, hvordan projektet kan blive udformet, hvad der skal være med, og hvilke elementer der virker og ikke virker.

Næste stop for Innovation Labs mobile testcenter, Roadlab, er Mårslet Skole.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND tirsdag.