Fremlægger stor plan for Gellerup

Byrådet i Århus har offentliggjort tre mulige planer for, hvordan Gellerup kan blive bedre integreret i resten af byen. Se planerne her.

Planerne skal ændre Gellerupparken og Toveshøj, så de bliver attraktive bydele i stedet for områder mærket med sociale problemer.

Centralt i forslagene står, at beboerne må forlade tre boligblokke, som skal bygges om. TV 2 | ØSTJYLLAND har mandag talt med beboere i de tre boligblokke, og det er langtfra alle, der er begejstrede for udsigterne til at skulle forlade deres hjem.

Brabrand Boligforening mener derimod, at det er muligt at vinde gehør for planerne.

- Vi har haft en fantastisk god dialog med imamerne, som er gode til at formidle det. Jeg er helt sikker på, at imamerne sammen med en række andre gode mennesker vil være med til at formide budskabet på en god og positiv måde. Når alle er sat godt ind i det, vil en stor del af beboerne kunne se, at det her en en mulighed, der flytter noget, siger boligforeningens direktør, Torben Overgaard, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

<a href="http://filer.aarhuskommune.dk/filer/Gellerup/Gellerupparken-Tovesh%25F8j_A3_2010.01.25_LOW_Opd.pdf" target="_blank">Se forslaget til den såkaldte dispositionsplan for Gellerupparken og Toveshøj her.</a>

Planen rummer i alt tre forskellige scenarier, som hver især er beskrevet på side 22. Det første scenarium anbefales af Brabrand Boligforening, mens de to øvrige er udarbejdet af Århus Kommune.

Se desuden mere i mandagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se forslaget til den såkaldte dispositionsplan for Gellerupparken og Toveshøj her.