Frem med kælken: Op til 15 cm sne på vej til Østjylland

Midt på aftenen forventer DMI, at det begynder at sne mere sammenhængende over det østjyske, og bygerne fortsætter det meste af torsdagen

Det bliver med stor sandsynlighed muligt at kælke torsdag. Arkiv

Det kan meget vel være, at kalenderen siger forår, men det har vejrguderne altså ikke opdaget. Nu lover DMI op til 15 cm sne i løbet af onsdag aften, nat og i morgen.

- Sneen kommer op fra sydvest og når nok Østjylland for alvor omkring midt på aftenen. Der har allerede været nogle få byger rundt omkring, og der er så altså sammenhængende snevejr på vej, siger vagthavende hos DMI, Henning Gisselø, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det kan give trafikale problemer og glatte veje i nat og torsdag. Sneen kommer formentlig til at blive liggende hele dagen i morgen.

Henning Gisselø, DMI

Sammenholdt med en frisk vind til kuling er der risiko for snefygning.

- Det kan give trafikale problemer og glatte veje i nat og torsdag. Sneen kommer formentlig til at blive liggende hele dagen i morgen, siger Henning Gisselø.

Mest i den sydlige del af regionen

Snefygning kan medføre lukning af udsatte veje, snedriver, nedsat sigtbarhed og risiko for standsning af kollektiv trafik.

I alt 10-15 cm sne regner DMI med, at Østjylland får fra i aften og til solnedgang torsdag.

01:00

VIDEO: Her kan du se vejrudsigten for Østjylland onsdag og de kommende dage.

Luk video

- Hele Østjylland får sne, men efter som bygerne først når den sydlige del af regionen, kommer der nok en anelse mere her, forklarer den vagthavende.

Fredag når vi ifølge prognoserne op på 3-4 plusgrader, og derfor vil sneen smelte hurtigt her.

Risiko for snefygning i følgende områder:

Djursland, Odder, Kronjylland, Sydøstjylland, Silkeborg og Aarhus.

Kilde: DMI