Frem med huer og vanter - kold og blæsende uge forude

Frost, sne og slud holder sig fortsat væk fra Danmark, men ugens første hverdage bliver kolde og blæsende.

Det ser kolde og blæsende ud med dagstemperaturer omkring fem grader frem til midten af ugen. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Holder man sig til det gamle ordsprog om, at der ikke findes noget, der hedder dårligt vejr, men kun dårlig påklædning, så er det om at få vanter, huer og halstørklæder gravet frem af skufferne mandag morgen. 

Ugens første hverdag bliver nemlig både kold og blæsende. 

Og sådan fortsætter det frem til midten af ugen, hvor vinden begynder at miste pusten og vejret bliver "lidt mere rart". 

Læs også Eks-rocker skudt og stukket ned: Nu er han politisk spidskandidat

Som følge af blandt andet forholdsvist høje temperaturer i de danske farvande ser det ud til, at frosten bliver holdt for døren den kommende tid. Og sne eller slud er der slet ikke optræk til. 

Det siger Bolette Brødsgaard, meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

- De første dage ser lidt kolde og blæsende ud med temperaturer omkring de fem grader i dagtimerne. Vinden vil være frisk i det meste af landet, siger hun og tilføjer, at der ude ved kysterne er sandsynlighed for hård kuling. 

Læs også Stenkast mod 20-årig kvindelig bilist

 

Vi får en friuge for gummistøvler, regnsæt og paraplyer, melder DMI. Foto: Sarah Christine Nørgaard - Ritzau Scanpix

Gummistøvler og regnsæt unødvendige

De sydlige dele af landet kan mandag og tirsdag få enkelte regnbyger, men ellers tyder DMI's prognose på en friuge for gummistøvler, regnsæt og paraplyer. 

Ugens første nætter byder på mellem to og fem graders varme. 

- Vi undgår nattefrost først på ugen på grund af dels mange skyer og dels meget blæst. Og så er det varme hav med til at holde temperaturerne oppe, siger Bolette Brødsgaard. 

Onsdag begynder vinden at falde til ro, men i dagtimerne vil de udendørs termometre stadig vise omkring fem grader. 

- Så det bliver lidt mere rart vejr, og torsdag har vinden lagt sig. Det giver så mulighed for lokal nattefrost hen mod weekenden på grund af huller i skydækket, siger hun.