Fra erhvervs-praktikant til journalist

TVteen søger erhvervspraktikanter til forårsholdet. Hør her, hvordan en praktikperiode i 9. klasse på TV 2 | ØSTJYLLAND åbnede op for først journalistpraktik og siden en stilling på stationen

00:43

1 af 2

Da Emma Lichscheidt trådte sine første skridt på TV 2 | ØSTJYLLAND som erhvervspraktikant, var det langt fra med troen på eller visheden om, at hun flere år senere ville vende tilbage til tv-stationen i Skejby.

Det var dog ikke den første karrieredrøm, hun havde. Men et godt råd fik hende ind på den vej, hun i dag ved, var den rigtige.

- Jeg havde en drøm om, at jeg ville redde verden engang. Jeg ville afsted med Læger uden grænser eller arbejde på et børnehjem i udlandet. Men så gik det op for mig, at jeg ikke kan tåle at se blod. Så jeg spurgte min mor, hvad jeg så skulle gøre. Og hun sagde; Hvis du nu bliver journalist, kan du gøre opmærksom på alle de problemer, du gerne vil hjælpe, siger journalist Emma Lichscheidt.

Ideen faldt i god jord og passede lige med, at hun skulle søge erhvervspraktik i 9. klasse. Det blev på TVteen på TV 2 | ØSTJYLLAND, og i løbet af praktik-ugen blev hun sikker i sin sag.

Kender du TV2OJs næste erhvervspraktikant?

- Da jeg havde været i praktik, var jeg fast besluttet på, at jeg skulle tilbage, og jeg var fast besluttet på at skulle være journalist, og min drøm var at skulle arbejde der, siger hun til tv2oj.dk.

10 år på stationen

Tilbage var hun syv år efter, da hun i 2012 skulle søge en 18 måneders praktikplads som studerende på Syddansk Universitet. Her søgte hun for anden gang praktik på Østjyllands fjernsynsfabrik og fik for anden gang overbevidst huset om, at de skulle vælge hende. Senere blev det til en freelance-kontrakt med stationen.

Og selvom en uges erhvervspraktik på TV 2 | ØSTJYLLAND jo ikke garanterer en fremtid som hverken journalist eller fotograf, synes hun alligevel man skal give det et skud, hvis man tror, det er noget for en.

Se TVteen-udsendelsen fra efteråret 2015 her

- Man skal søge, fordi man får en fuldstændig unik mulighed for at prøve sig selv af i nyhedsverdenen og i rollen som enten journalist eller fotograf. Man kommer til at få noget, der er så tæt på en reel arbejdsuge på en tv-station, som man kan, fordi man kommer alle arbejdsopgaver igennem. Man kan altså virkelig få afprøvet, om det er det, de vil, eller ej, siger Emma Lichscheidt, der oprindeligt kommer fra Silkeborg, og i dag bor i Aarhus.

I dag arbejder Emma Lichscheidt som Sociale Medier-manager og digital ansvarlig på DR Østjylland.

Emmas gode råd til ansøgningen:

Vær ærlig og vis noget af dig selv. Folk, der læser ansøgningen, skal gerne få et personligt indtryk af dig. Så du skal turde være dig selv, vise hvem du er og ikke mindst vise, hvorfor du synes, at et job som journalist eller fotograf ville være fedt.

I videoen øverst i artiklen kan du se en video af Emma Lichscheidt fra dengang og i dag.

Du kan søge om en praktikplads på TVteen-redaktionen i april her. Ansøgningsfristen er den 6. marts 2016.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Kunne du tænke dig at blive en del af livet på en ægte fjernsynsfabrik i en hel uge? TV 2 | ØSTJYLLAND giver dig nu muligheden for at udforske TV-mediet på egen hånd i en uges erhvervspraktik i uge 15.På TVteen-redaktionen skal vi bruge 12 friske unge, der skal producere deres egen nyhedsudsendelse helt fra bunden. Hvis det lyder som noget for dig, skal du sende en videoansøgning til os i en privatbesked her på TVteens facebookside. Fortæl, hvem du er, og hvorfor det lige præcis er dig, vi skal vælge. Fortæl også gerne, om du går med en journalistspire i maven, eller om det kribler i dine fingre for at betjene et kamera. Udover en videoansøgning skal du i privatbeskeden til os på Facebook også oplyse følgende informationer: Dit navn, alder, mobilnummer, skole og by. Hvis du ikke har mulighed for at sende en videoansøgning på Facebook, kan du maile en skriftlig ansøgning til os på tvteen@tv2oj.dk.Ansøgningsfrist er den 6. marts. Ses vi? Det håber vi, for det bliver sjovt!

Opslået af TVteen på 4. februar 2016