Fra avisbude til VM-guld

DM Festen: Dansere nomineret til sportspris

Den aarhusianske latin-danser Michelle Abildtrup og hendes italienske dansepartner, Martino Zanibellato, genvandt i december VM i latindans, der blev afholdt i Forum Horsens.

Danseparret vandt samtlige fem danse i finalen og forsvarede dermed VM-titlen fra 2013 i overbevisende stil, ligesom det i 2014 også blev til EM-guld.

Præstationerne har været så overbevisende, at Michelle Abildtrup og Martino Zanibellato nu er blandt de nominerede til at vinde prisen som Årets Østjyske Sportsnavn, som TV | ØSTJYLLAND uddeler til prisshowet DM Festen. Prisuddelingen bliver afholdt i samarbejde mellem Aarhus Kommune og TV 2 ØSTJYLLAND lørdag den 24. januar.

- Det er jeg superglad for. Vi har aldrig rigtig været nomineret før, så det er en kæmpe ære, siger Michelle Abildtrup i telefonen fra Mexico.

Se: Vind biletter til DM Festen

Michelle Abildtrup og Martino Zanibellato er nemlig ikke kun partnere på dansegulvet. I sommer blev parret gift, og nu har de fået tid til at tage på bryllupsrejse til Mexico.

Tid har danseparret fået, fordi de umiddelbart efter VM-titlen annoncerede, at de havde besluttet sig for at stoppe karrieren. En karriere, der begyndte for 13 år siden, da Martino Zanibellato kom til Danmark fra Treviso i Italien som 20-årig.

- Det har været en god, men også hård rejse fra dengang og frem til nu, siger Michelle Abildtrup.

Fra avisbud til VM-guld

I den første tid måtte parret dele aviser ud og gøre rent ved siden af dansen for at få det hele til at løbe rundt.

- Det var rigtig hårdt, men også meget lærerigt. Vi havde kun to timer om aftenen, hvor vi kunne danse, så de skulle udnyttes. På den måde bliver man mere disciplinær, og disciplinen har vi taget med ind i dansen, siger Michelle Abildtrup.

I 2013 vandt parret VM i latinamerikanske danse for første gang, og allerede dengang overvejede parret at stoppe karrieren.

- Selvom vi vandt, så var vi ikke helt tilfredse med vores præstation, og derfor valgte vi at tage et år mere, siger Michelle Abildtrup.

Ved VM i 2014 fejede de alt modstand af bordet og genvandt suverænt VM-guldet.

- Vi ville gerne stoppe på toppen, så vi kunne ikke drømme om en bedre afsked, siger danseren, som dermed er stoppet som regerende verdens- og europamester.

Danseskoene bliver stadig brugt

Danseparret har ikke helt lagt danseskoene på hylden, selvom karrieren er indstillet.

Nu skal kræfterne bruges på at optræde til forskellige shows og undervise andre par i latinamerikanske danse rundt omkring i hele verden.

Basen er fortsat i Aarhus, hvor parret har et dansestudie i Risskov.

- Vi er næsten lige stoppet, så vi er ikke rigtig begyndt at savne konkurrencerne endnu, selvom det gibbede lidt i danseskoene, da vi var ude for at overvære noget træning forleden. Men det bliver mærkeligt at skulle se turneringerne fra sidelinjen, siger Michelle Abildtrup.

Michelle Abildtrup og Martino Zanibellato er nomineret til prisen som Årets Østjyske Sportsnavn sammen med orienteringsløber Søren Bobach og sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen. Prisen uddeles af TV 2 | ØSTJYLLAND.

Her kan du læse om Søren Bobach, og torsdag kan du læse mere om sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen.