Forurenet drikkevand: Sygehus i nødberedskab

Fund af colibakterier i drikkevandet får Århus Sygehus til at aktivere nødberedskab for at sikre patienter og personale rent drikkevand.

Et logistisk mareridt udspiller sig i disse timer på Århus Sygehus, skriver Århus Stiftstidende.

Hospitalet ligger midt i det område, hvor der lørdag aften blev slået alarm, fordi der er konstateret coli-bakterier i drikkevandet.

Århus Sygehus aktiverede straks et nødberedskab for at kunne supplere patienter og personale med rent drikkevand.

- Vi fik meldingen i går aftes indkaldt straks ekstra servicepersonale til at transportere vand i store dunke ud til afdelingerne, fortæller hospitalets beredskabschef, Sanne Fisker til Århus Stiftstidende.

Vandet kommer fra tankvogn
Vandet kommer fra en tankvogn med rent vand, som er kørt ind på hospitalets område.

Myndighederne er tidligst færdig med en endelig analyse af det forurenede drikkevand mandag. Det betyder, at Århus Sygehus opretholder nødberedskabet indtil videre.

- Vi har etableret vanddepoter på afdelingerne i løbet af natten, så vi i dagtimerne kan nøjes med den normale personalenormering. Men vi gentager øvelsen i nat, hvor der igen er indkaldt ekstra hænder, siger beredskabschef Sanne Fisker.

Hun oplyser, at man på sygehuset ikke har registreret sygdomstilfælde, der kan sammenkædes med vandforureningen. Det skyldes sandsynligvis de skemalagde procedurer, der bare klappede lørdag aften, da alarmen indløb.

- Meldingen kom lynhurtigt ud i de fjerneste afkroge. Vi satte simpelthen mandskab af til at ringe rundt til alle. Og jeg har kun hørt anekdotiske meldinger om sygeplejersker, der løb ind på stuerne og hentede den friskbryggede kaffe, inden kruset kom til munden, siger Sanne Fisker.

Kilde: Århus Stiftstidende