Forsvarer raser over langsom sagsbehandling

Det er utilfredsstillende, at fire mænd sidder fænglset i Prag uden at vide, hvornår de skal udleveres, mener forsvarer.

Onsdag blev varetægtsfængslingen forlænget for to af de sigtede i sagen om millionkuppet i Brabrand.

Det skete i retten i Århus, men i Prag sidder yderligere fire sigtede østjyder, og det gør de på anden uge.

Henning Lyngsbo er forsvarer for flere af de sigtede, og han er uforstående over for, at han endnu ikke har fået oplysninger om, hvornår hans klienter kommer til Danmark.

- Jeg mener, det er en meget langsom behandling. Når de en gang krydser landets grænse, skal de fremstilles inden 24 timer. Men problemet ligger ganske enkelt i, at man fængsler dem in absentia, og de bliver sidden i fængslet uden nogen af de frister, vi taler om, kommer ind i billedet. Det vil sige, man kan fængsle dem og lade dem være fængslet i, teoretisk set, ubegrænset tid, siger Henning Lyngsbo til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det vil han nu prøve at lave om på.

- Jeg har fremsat en begæring om, at forsvarerne for de fire personer, der sidder i Prag, skal have mulighed for at tage ned og besøge dem. De skal som det mindste, når de er blevet fænglet, have mulighed for at få en snak med deres forsvarer. Det har jeg altså bedt om, og det vil retten og politiet nu tage stilling til, sagde forsvareren efter dagens retmøde i Århus.