Forsvarer kritiserer fængsling

Forsvareren for en af de to sigtede i Kundbysagen mener, at sagen er så tynd, at hans klient burde løslades

Foto: Colourbox

En 24-årig tidligere syrienkriger, som tirsdag har fået forlænget sin varetægtsfængsling i den såkaldte Kundbysag om forsøg på angreb på to skoler, skulle være blevet løsladt.

Det siger hans advokat, Henrik Garlik, som ikke mener, at der længere er grundlag for at holde manden bag tremmer.

I sagen, som forsvareren kalder "højst usædvanlig", er også en 16-årig pige fra Nordvestsjælland fængslet.

Næsten to måneder efter hendes anholdelse er det kommet frem, at hun er sigtet for at planlægge terrorangreb mod to skoler - folkeskolen Sydskolen i Fårevejle samt den jødiske privatskole Carolineskolen i København.

Den 24-årige mand, der er fra Østjylland, er sigtet for at have medvirket til den 16-åriges planer. Han blev anholdt 14. januar - dagen efter den 16-årige.

- Efter min opfattelse skulle der ikke være sket varetægtsfængsling, siger Henrik Garlik.

Han sætter spørgsmålstegn ved, at sagen overhovedet er blevet rejst.

Alle retsmøder i sagen har været lukket for offentligheden, hvorfor det ikke er muligt for hverken anklager eller forsvarer at komme ind på detaljer i sagen. Derfor kan Henrik Garlik heller ikke uddybe sin kommentar.

Anklage: Østjysk syrienkriger ville hjælpe med at bombe skole

Først tirsdag er sigtelserne mod dem blevet læst op.

- Min klient nægter sig skyldig. Han meldte sig selv, da han fik at vide, at politiet ledte efter ham, lyder det fra advokaten.

Også den 16-årige nægter sig skyldig.

Næste retsmøde i sagen er 30. marts, hvor en dommer igen skal tage stilling til, om de to sigtede skal forblive varetægtsfængslet.

Den 16-årige pige blev tirsdag fængslet i surrogat i en institution for unge. Hun har indtil nu siddet i en "almindelig" arrest sammen med voksne.