Forsvarer brug af taxa

Formanden for hospitalsudvalget i Region Midtjylland forklarer, at det er normal procedure at sende en taxa, hvis en ambulance ikke findes nødvendig

02:05

Anders Kühnau (S)

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND har i de seneste dage sat fokus på brugen af taxaer, når tilskadekomne skal på hospitalet.

Se: Efter cykelstyrt: Tag en taxa

Jan Svenningsen fra Odder var chokeret, da en ung mand, der var faldet på cykel og blødte fra hovedet, måtte vente i ambulancen på at en taxa ankom, før han kunne komme på hospitalet.

- Der blev jeg godt nok noget harm, sagde han tidligere til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også Rune Mogensen, der lider af knogleskørhed, har oplevet, at han ikke kunne få en ambulance. Han væltede ud af sin kørestol og brækkede armen, men fik at vide, at han ikke skulle bruge en ambulance.

Se: Kørestolsbruger måtte tage taxa

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at han føler, at han har haft en dårlig oplevelse, siger Anders Kühnau (S), der er formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

- Det er helt normalt, at vi bruger taxaer til at transportere patienter, der ikke har behov for en ambulance, siger han videre.

- Vi sender cirka 425 liggende sygetransporter eller ambulancer hver dag, og så sender vi cirka 40 taxaer. Vi bliver nødt til at holde nogle af ambulancerne til dem, der absolut har brug for en ambulance.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.