Første AGF sejr sendte Brøndby til tælling

Krisen kradser for alvor i Brøndby, efter at Mike Tullberg sikrede AGF holdets første sejr i SAS Liga. AGF vandt 1-0 på en scoring i overtiden.

Brøndby skulle lørdag forsøge at rejse sig ovenpå en skidt sæsonstart. Krisesnakken blev dog på ingen måde begravet, da Tom Køhlerts udvalgte tog imod AGF på Brøndby Stadion. På en scoring i overtiden af Mike Tullberg fik AGF holdets første sejr i SAS Ligaen, mens krisen for alvor kan mærkes i Brøndby efter tre nederlag i seks kampe.

Selv om Brøndby-spillet i specielt første halvleg demonstrerede et skræmmende lavt bundniveau, så forsøgte de 13.534 tilskuere på Brøndby Stadion med slagsange og trommer at få opildnet de elleve gulblusede på banen. I første halvleg råbte de for døve øren, mens der efter pausen trods alt skete lidt mere.

Tom Køhlert havde valgt at sende en rutineret flok spillere på banen i håbet om at hente sæsonens anden sejr. Udover anfører Per Nielsen i forsvaret, så var der også startpladser til Thomas Rasmussen og Kim Daugaard, der dog efter 10 minutter måtte lade sig udskifte med artin Retov. På trods rutinen blev spillet alligevel for krampagtigt og tøvende.

Straffen kom efter 92 minutter, da gæsternes Ole Budtz headede en aflevering ind foran Brøndby-målet, hvor Mike Tullberg med et halv saksespark fik kanoneret bolden forbi en prisgivet Stephan Andersen i Brøndby-målet.
AGF havde allerede fra dommer Nicolai Vollquartz' første fløjt færten af, at der kunne hentes point med hjem fra en af landets mest frygtede udebaner. Efter 10 sekunder havde Lars Plejdrup således tordnet et skud mod Brøndby-målet, og selv om han ramte et godt stykke ved siden af, så var skuddet et varsel om, at AGF ikke var rejst til Sjælland for at grave sig ned.

Gæsterne spillede på ingen måde prangende, men agressiviteten virkede, og specielt Brøndbys højreback Thomas Rytter lod sig flere gange kue. Efter en halv time gav han helt op i en duel med AGF's Michael Lumb, der på baglinjen fik lov til at rykke ind mod Stephan Andersen i Brøndby-målet. Den svage markering blev dog ikke straffet. Dertil var århusianerne - indtil Tullbergs fuldtræffer i overtiden - for uskarpe.

Mens præcisionen i afleveringerne og teknikken gang på gang svigtede - specielt i første halvleg - så kunne Brøndby-træner Tom Køhlert også notere sig en smule fremgang enkelte steder på banen. Thomas Rasmussen, der var tilbage efter en ufrivillig tur på andetholdet, udgjorde som venstreback en trussel frem ad banen. De gange Rasmussen trak med frem, blev AGF flere gange spillet tynde uden, at det dog gav nogen chancer foran mål. Herinde var Brøndbys frontduo Morten Duncan Rasmussen og Peter Madsen nemlig alt for tamme, og første gang, hvor AGF-keeper Steffen Rasmussen måtte bruge handskerne, var kort efter pausen, da Duncan fik prikket et skud mod mål. Med det uafgjorte resultat har AGF nu fire point pånæstsidstepladsen i tabellen. Brøndby har på syvendepladsen fem point.