Forslag: Irak-mindelund i Århus

Der skal anlægges en mindelund for danske soldater, der er faldet i Irak, mener formanden for Folketingets forsvarsudvalg.

Danskere, der har mistet livet på internationale missioner i Irak og Afghanistan, skal mindes af det officielle Danmark.

Derfor vil formanden for Folketingets forsvarsudvalg, Allan Niebuhr (K), tage spørgsmålet om en mindelund til de danske ofre op i forsvarsudvalget.

- Naturligvis bør vi overveje, om ikke også Danmark skal have et officielt mindesmærke og mindelund for de soldater, der har mistet livet i internationale missioner, sådan at det ikke alene er de faldne frihedskæmpere fra besættelsen, der har en mindelund, siger Allan Niebuhr.

I dag findes der mindestene på nogle af landets kaserner, men de er rejst på initiativ af foreninger eller private. Nu skal Folketinget involveres.

- En officiel mindelund for de danske soldater, der har mistet livet i internationale aktioner i blandt andet Irak og Afghanistan kunne opføres i de eksisterende mindelunde som eksempelvis Mindeparken i Århus eller Ryvangen i København, siger Allan Niebuhr. /ritzau/