Forskere overgår rockstjerner

Århusianske forskere har x-factor. 10.000 billetter til fem foredrag i marts er revet væk.

Århusianerne er så vilde med at høre forskere fra Aarhus Universitet fortælle om fysik, geologi kemi og biologi, at de sidder klar ved computeren i samme sekund, Folkeuniversitet åbner for billetbestillingen, skriver stiften.dk.

I løbet af tre dage er 10.000 billetter til fem foredrag i marts revet væk, og tilstrømningen til
søauditorierne har været så stor, at alle foredrag har måttet dubleres. Til efteråret stiller nye forskere sig op på scenen, og universitetet regner med, at i alt 20.000 århusianere kan presses ind til foredragene i 2009.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) er blevet så imponeret over de århusianske forskeres evne til at begejstre folk, at han tirsdag tager til Århus for at lytte til foredraget 'Hvad siger fortiden om fremtidens klima'.

Ifølge stiften.dk er det tredje år i træk, Folkeuniversitetet sammen med forskerne fra det naturvidenskabelige fakultet byder på foredrag, og flere universiteter har vist interesse for
konceptet. Ingen har dog kunnet slå de århusianske forskeres x-factor. Da Københavns Universitet indbød til foredrag mødte beskedne 20 københavnere op.