Forfatter slap for fly i baghaven

Thomasminde er ikke det bedste sted for ny Aarhus-lufthavn, konkluderer rapport. Medforfatter bor i området.

Foto: Colourbox

En af forfatterne til en ny rapport, der analyserer den bedste placering for en mulig Aarhus-lufthavn, bor i byen Thomasminde, som var med i opløbet om lufthavnen, skriver Metroxpress.

- Det er rigtigt, at jeg bor der, hvor flyene vil flyve lige over. Men jeg har ingen kommentar til det, lyder det fra Karl Erik Skovgaard fra rådgivningsfirmaet Grontmij, der står bag den omfattende analyse bestilt af Aarhus Byråd.

Adspurgt om han anerkender, at hans hus vil falde i værdi på grund af støjgenerne fra flytrafikken, svarer Karl Erik Skovgaard til Metroxpress, at "det kan der være noget om, men jeg vil ikke kommentere på det".

Se: Peger på Låsby-lufthavn

Lederen af analysen, Brian Gardner, kendte til situationen, men afviser, at placeringen og faldende værdi på den ene forfatters hus har spillet ind, da de mulige byer for en placering af lufthavnen skulle udvælges.

- Jeg vidste godt, at han boede der. Og jeg anerkender da, at de, som bor lige under flyene, har kroner og øre på spil, da flystøj jo påvirker huspriserne. Men det har ikke påvirket rapporten, vi er professionelle, siger Brian Gardner til Metroxpress.