Forening vil etablere hospice i Skanderborg

Foreningen Hospice Østjylland mener, at Skanderborg skal huse et nyt hospice.

Foreningen Hospice Østjylland peger nu på Skanderborg som stedet, der skal huse det nye østjyske hospice, som foreningen vil etablere. Det skriver Horsens Folkeblad.

Hospice Østjylland er et samarbejde mellem bl.a. læger og præster i Horsens, Skanderborg, Odder og Silkeborg. Her har man længe debatteret placeringen. Men i sidste ende er der enighed om, at Skanderborg bedst opfylder krav om f.eks. tilgængelighed for patienter og pårørende.

Bestyrelsesmedlem i Hospice Østjylland og praktiserende læge i Horsens, Finn Petersen, siger, at behovet i høj grad er til stede. Og næste skridt bliver nu at skaffe penge til driften fra Region Midtjylland. Det skal ske med hjælp fra borgerne.

- Vi håber jo på, at vi kan tydeliggøre for politikerne, at der er et behov. Det skal ske med fornuftig argumentation, men også gerne ved, at folk bakker op i de fire byer. At vi får en masse interessemedlemmer i foreningen, der siger, at der er opbakning, og at der er et behov. Det ved vi, der er, siger Finn Petersen.

I morgen kan man møde folkene fra Hospice Østjylland på Søndergade i Horsens og på lørdag i Kvickly i Skanderborg.