Forårstjek dit sommerhus

Skjulte regn- og frostskader kan koste rigtig dyrt

I takt med at vejret lokker flere og flere tilbage i de østjyske sommerhuse oplever Alka flere kunder, der får sig flere slemme overraskelser med voldsomme og dyre vandskader. Det skriver Midtjyllands Avis.

Ifølge forsikringsselskabet kan regningen hurtigt løbe helt op på 800.000 kroner, hvis skaderne efter frost- og vandskader ikke repareres med det samme.

Derfor rådes alle sommerhusejere til at give huset et grundigt forårstjek.

- Mange af de typiske skader efter vinteren er fugt, frost eller regnvand, der er trængt ind gennem utætheder i sommerhuset. Åbner du langsomt for vandet, kan du holde øje med aftapningsstederne. Dermed kan du hurtigt lukke, hvis en utæthed pludselig skulle vise sig. Når du har åbnet for vandet, og du har sikret dig, at alle aftapningssteder er lukket, skal din vandmåler stå helt stille. Gør den ikke det, har du en utæthed, som du hurtigst muligt skal få udbedret, siger Lise Agerley, kommunikationschef i Alka til Midtjyllands Avis.

Selvom forsikringen sjældent dækker vand- og fugtskader, der er de hyppigste årsager til skader på sommerhuset, opfordrer Alka alligevel sommerhusejerne til at kontakte deres forsikringsselskab.